perjantai 23. lokakuuta 2015

Nyt se alkaa!

Moi ja tervetuloa!

Täällä minä, tänään liikunnan testitädiksi itseni ristinyt ammattikirjoittaja. Tästä se lähtee!

Millä lihaksilla ja aivoilla tätä sitten tehdään? Aloitin opintoni Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa Ben Johnsonin vuonna 1988. Suuntautumisvaihtoehtonani oli valmennuksen koulutusohjelma ja pääaineenani liikuntafysiologia.

Kurssimme nimeksi tuli muuten Ben Johnsonin ja Valion yhteistyön kunniaksi Valiot. Vanhimmat meistä ehkä muistavat, että Johnson menetti olympiakultansa, kun hän kärähti doping-aineiden käytöstä. Tästä voit fiilistellä Benin vauhtia. Fiilistele tästä Soulin olympialaisten 100 metrin finaali .

Lopputyöni tein pitkään ja hartaasti eri ikäisten naisten submaksimaalisesta ja maksimaalisesta lihasrasituksesta ja sen vaikutuksista veressä esiintyviin, lihasvaurioista kertoviin merkkiaineisiin, markkereihin. Ja valmistuin, se kerrottakoon rohkaisuksi kaikille lopputöiden parissa ahertaville. Minäkin hieman venyttelin valmistumistani, sillä päivätyö oli viedä mukanaan.

Ajellessani tänään päivätöistäni kotiin päätin blogista. Se on muhinut päässäni jo pidempään. Koska en tällä hetkellä tee päätyötäni liikunnan parissa, puran tässä blogissa ajatuksiani ja mielipiteitäni liikuntatieteiden ja kilpaurheilun ah niin kiehtovasta maailmasta.

Joskus saatan jakaa omia fiiliskuvia (alla kuvassa Santanderin majakka pohjoisesta Espanjasta), ajatuksia herättävää musiikkia tai kiinnostavia kirjoituksia.

Tervetuloa mukaan!







1 kommentti:

  1. Heips! Reippaasti kohti haasteita! Toivottavasti löydät ainakin murusia siitä kuuluisasta viisasten kivestä, jonka ansiosta istumatyötä tekevä sohvaperuna saa hilattua itsensä metsään, kummuille, laaksoihin, mäkeen tai minne vaan, missä tulee liikuttua!

    Itselläni liikkumiseen on aina liittynyt tuska, kipu tai ainakin kivun odotus. Ei ole auttanut 'hidas aloittaminen', 'kevyt startti' tai 'vähän kerrallaan'. Ei vaan liikkuminen tunnu kivalta. Haastetta siis sisäisessä, korvien välisessä maailmassa.

    Innolla seuraan näin miesnäkökulmasta, mitä tästä tulee!

    T Jorma

    PS. Tekstityyppi on raskas lukea, vaikka onkin puhtaalla pohjalla. Ehkä jokin muu toimisi paremmin (lue: olisi lennokkaampi)?

    VastaaPoista